Kevään sisustustrendit

Mietitkö miltä kevään sisustus tulee näyttämään? Poimi talteen vuoden 2021 sisustustrendit!

Vuoden 2020 jälkeen ei varmasti kenellekään tule yllätyksenä, että kevään 2021 sisustustrendeissä näkyvät kodin toimivuus, mukavuus ja ennen kaikkea kodikkuus. Kodista halutaan tehdä turvallinen ja mukava paikka, jossa voi rauhoittua ja rentoutua hektisen arjen vastapainoksi. 

Vuonna 2021 tulemme näkemään suuren murroksen sisustuksessa. Valkoinen sisustus ja vaaleat pinnat saavat väistyä ja tilalle tulevat kodikkuus, lämpimät luonnonsävyt ja -materiaalit. Väreinä tullaan näkemään mm. beigeä, ruskeaa, hiekan sävyjä sekä muita maanläheisiä värejä. 

Luonnonmateriaalien suuri suosiminen tulee kasvamaan vielä entisestään, mikä edistää myös pinnalla olevaa kestävää kehitystä. Luonnonmateriaaleista keskeisimpiä tulevat olemaan erilaiset puu- ja kivipinnat sekä puu, rottinki ja juutti.

Luonnonmateriaaleja ja luonnonläheisiä värejä.


Minimalistisuus ottaa osansa murroksesta. Minimalistisuus poikkeaa kuitenkin aiemmin totutusta ja siihen tulee uutta lisää Aasiasta. Tätä sisustustyyliä kutsutaan japandiksi. Kodistasi tulee siisti ja yksinkertainen, mutta kuitenkin erittäin kodikas tarkoin valittuine yksityiskohtineen. Japandi-trendiin kuuluu myös vahvasti vanhan kunnioittaminen, suosiminen ja kunnostaminen. Sisustuksessa saa olla myös epätäydellisyyttä ja rosoisuutta. Oma kädenjälki saa näkyä ja itse tehdyt huonekalut kasvattavat suosiotaan. 
 

Tulevat trendit tuovat mökkitunnelmaa kotiisi. Hirsirakentamista, lämpimiä sävyjä ja rustiikkista tunnelmaa tuomaan rentoa tunnelmaa arkeesi. Mökkitrendin lisäksi myös mummoloiden estetiikka on nyt suosiossa.

Keittiötrendeissä nähdään tummia sävyjä, tummaa puuta ja mustaa sekä tiikkiä. Pitkään suosiossa olleet avokeittiöt alkavat väistyä ja tilalle halutaan jälleen erilliset keittiöt. Keittiöistä ei voi olla mainitsematta suosiossa olevia aamiaiskaappeja, jotka kätkevät sisäänsä aamiaisella tarvittavat keittiökoneet, kuten kahvinkeittimen ja leivänpaahtimen. 
 

Kevään sisustuksessa tullaan näkemään hempeän pehmeitä värejä luonnosta tulevia materiaaleja. 


Kodin seinä maalatessa voi käyttää rohkeasti myös tummempia sävyjä. Erityisesti suosiossa tällä hetkellä ovat murretut sinisen ja vihreän sävyt. 
 

Kaikkien 2021 sisustustrendien ytimenä toimii pyrkimys luoda kodikkuutta sävyillä ja yksityiskohdilla.

Jos kuitenkin sisustamisen sijaan harkitset nykyisen kotisi myymistä, voit tilata maksuttoman hinta-arvion nykyisestä kodistasi jättämällä yhteystietosi tänne