Omakotitalon syyshuolto

Poimi myyntijohtajamme Mika Helmisen vinkit omakotitalosi syyshuoltoon. Tee ainakin tämä.

Huolla ja tarkasta omakotitaloasi tulevaa talvea varten

Hämeenlinnan Kotijoukkueen vahvuuksiin kuuluu mittava rakennustekninen osaaminen ja kokemus. Asiakkailta saatavan palautteen mukaan tämä on sitä osaamista, joka vahvistaa luottamusta yhteistyön toimivuudesta myyntitoimeksiantoa mietittäessä kuin myös ostotilanteessa. 

Alla myyntijohtajamme Mika Helmisen ”Tee ainakin tämä” -tarkistuslista käyttöösi syksyn huoltotoimenpiteisiin liittyen. 

Syksyllä kannattaa kiinnittää huomio vesikattoon ja tarkastaa sen kunto sekä tarvittaessa tehdä tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet.

 

1. Tarkasta vesikatto. 
Miltä katto näyttää? Jos katon kunto jää mietityttämään, niin pyydä asiantuntija paikalle. Tässäkin asiassa ennakointi tulee edullisemmaksi. Yksi hyvä vinkki on ottaa katosta valokuvaa, näin on helppo seurata mahdollisia muutoksia katon kunnossa ja ainakin palauttaa mieliin edellisen syksyn tilanne. 

 

2. Tarkasta sadevesikourut ja syöksytorvet. Puhdista nämä lehdistä ym. 
Samalla kerralla kannattaa tarkastaa sadevesikourut ja syöksytorvet. Kasvaako niissä sammalta vai ovatko ne täynnä lehtiä? Jos löydät niistä kivoja pieniä männyn tai koivun taimia, niin on ehdottomasti puhdistaa ne. Vuosittainen puhdistus pitää sadevesikourusi toimivina pitkään. 

 

3. Tarkasta salaojien kunto 
Jos sateisella säällä seinien viereen kertyy vettä, on mahdollista, että talosi rakenteisiin kertyy kosteutta. Tästä syystä salaojien kunnon tarkkailu on tärkeää. Voit tarkastaa niiden kunnon, vaikka laskemalla vesiletkusta vettä. Jos imeytyminen on hyvää, on salaojat kunnossa. Muistathan, että salaojat eivät ole ikuisia, vaan ne vaativat myös säännöllistä huoltoa.

 

4. Tarkasta lämmitykseen liittyvät asiat
Syksyn ja talven tuloa silmällä pitäen kannattaa kiinnittää huomiota lämmitykseen liittyviin asioihin.

Mikäli talossa on öljylämmitys, niin on tärkeää seurata polttimen ja kattilan kuntoa. Tarvittavat huolto- ja korjaustoimenpiteet kannattaa tehdä laitevalmistajan ohjeistuksen mukaan. Tee myös öljytilaukset ajoissa. 

Jos talossasi on puolestaan sähkölämmitys, niin tarkasta termostaattien toiminta. 

Vesikeskuslämmityksen osalta on tärkeä tarkastaa lattialämmityksen/pattereiden toiminta ja veden pysyminen järjestelmissä.
 

Miksi kannattaa tehdä yllä mainittu? 
Yksinkertaisesti kiinteistön riskien vähentämiseksi ja hallitsemiseksi. Kiinteistön huollon laiminlyönnin seurauksena on usein se, että riskit realisoituvat ja vahinkojen suuruus sekä määrä moninkertaistuvat. Välinpitämättömyys näissä asioissa voi käydä kiinteistönomistajalle kalliiksi. Siksi talon säännölliseen huoltoon sekä kunnossapitoon kannattaa panostaa.

 

Jos kodinvaihto on ajankohtaista, ota yhteyttä!